Bordspel Voor 2 Personen? Top 8 Voor 2 Spelers

Bordspellen voor 2 personen kunnen moeilijk te vinden zijn. Veel bordspellen zijn namelijk voor meer dan 2 personen. Daarom hebben wij in deze ranking de beste bordspellen voor 2 personen verzameld.

7 Wonders Duel is de versie voor 2 personen van het klassieke bordspel 7 Wonders. En het is een van de weinige gevallen waarin de versie voor 2 spelers van een bordspel eigenlijk zelfs beter is dan de originele versie. We houden van 7 Wonders Duel en je kunt er veel artikelen over lezen op deze website. Het belangrijkste punt voor dit artikel is dat 7 Wonders Duel verreweg ons favoriete strategische bordspel voor 2 spelers is. 7 Wonders Duel biedt 3 verschillende wincondities die spelers te allen tijde moeten balanceren, dus het is erg ingewikkeld. Dit betekent ook dat je dit bordspel heel vaak kunt spelen zonder dat het saai wordt. En het spel bereikt dit zonder al te gecompliceerd of lang te worden, dus je kunt bijvoorbeeld nog steeds ‘s ochtends een potje spelen voordat je gaat werken. Over het algemeen denken we dat 7 Wonders Duel het beste bordspel voor 2 personen is wat betreft de balans tussen de strategische diepgang en de eenvoud.
Catan: Het Duel Kaartspel is de kaartspelversie van Catan voor 2 spelers. We leggen uit hoe het werkt in onze ranking van alle Catan-versies. Catan is natuurlijk een van de meest populaire bordspellen aller tijden, zo niet de meest populaire. Maar het was altijd een tekortkoming dat het niet het beste spel is voor twee spelers. Eigenlijk heb je meer dan 2 spelers nodig, idealiter zelfs vier. Maar dat probleem is opgelost! Catan: Het Duel is speciaal ontworpen voor 2 personen en kan zelfs niet met meer dan twee personen worden gespeeld. Dus als je Catan leuk vindt, maar je wilt het ook met 2 spelers kunnen spelen, dan is Het Duel perfect voor jou.
Codenames Duet is de versie voor 2 spelers van het razend populaire spel Codenames. We leggen Codenames Duet uitgebreid uit in onze ranglijst van alle Codenames-versies. Daar kun je lezen hoe het spel werkt met 2 personen, over de leuke nieuwe missies in het spel, en meer. Maar het belangrijkste punt voor dit artikel is dat als je van Codenames houdt, Codenames Duet een geweldig bordspel voor 2 spelers is.

Patchwork is een essentieel bordspel voor 2 personen voor in iedereens bordspelkast. Het is zo eenvoudig en kost zo weinig tijd om te spelen, dat je een spelletje kunt spelen voordat je naar het werk gaat, voordat je naar bed gaat, of eigenlijk wanneer dan ook.

Dus hoewel dit misschien in absolute zin niet het beste bordspel voor twee spelers is, kennen wij geen bordspel voor 2 spelers met een betere leuk-simpel verhouding.

Ticket to Ride behoeft geen verdere introductie – het is een klassieker uit de eregalerij van bordspellen. En afhankelijk van welke versie je neemt, is Ticket to Ride ook een geweldig bordspel voor 2 personen.

Onze beste keuze voor 2 personen is Ticket To Ride Nederland! De kaart hiervan is namelijk nogal klein, waardoor deze nog steeds competitief is met slechts 2 spelers. Sommige van de andere kaarten zijn te groot waardoor je als je met 2 spelers speelt, elkaar eigenlijk nooit tegenkomt.

Je kunt op onze website ook lezen welke andere Ticket to Ride-versies we leuk vinden.

AzulAzul kun je ook spelen met meer dan 2 personen, maar het is het leukste als je het met 2 spelers speelt. En het is ook sowieso een van de leukste nieuwe bordspellen die er is.

Gebruik je tactische vaardigheden om van de mooie kunsttegels van Azul, een prachtig kunstwerk te maken waarmee je het spel wint!

We schreven ook een artikel over de beste Azul-versies.

Koude oorlog spel voor 2 spelersTwilight Struggle is een koude oorlog spel voor 2 spelers waarin de ene speler de VS is en de andere speler de USSR.

Het mooie van Twilight Struggle is dat het een oorlogsspel is, maar omdat het over een ‘koud’ conflict gaat, lijkt het helemaal niet op andere oorlogsspelletjes zoals Risk of Diplomacy. Het gaat veel minder om directe militaire conflicten. In plaats daarvan gaat het over spionnen, wetenschappers, intellectuelen, kunstenaars en verraders.

Als je op zoek bent naar een diepgaand strategisch oorlogsspel voor 2 personen, dan is Twilight Struggle iets voor jou.

Kaartspel voor 2 spelersArkham Horror is een oneindig kaartspel met veel verschillende avonturen en uitbreidingen. En veel spelers genieten er het meest van als ze het met 2 spelers spelen.

Dit is een geweldig spel voor stelletjes, omdat je dus oneindig door kunt blijven spelen. Wanneer je al je scenario’s hebt voltooid, is er altijd weer een nieuwe uitbreiding die je kunt kopen, met nieuwe kaarten en nieuwe campagnes. Arkham Horror is namelijk een levend kaartspel, wat betekent dat de makers zich gecommiteerd hebben aan het constant uitbrengen van nieuw speelmateriaal.

Arkham Horror isdus het beste bordspel voor 2 personen als je iets zoekt dat je nog heel lang zoet kan houden.

Het Beste Bordspel Voor 2 Personen?

We hopen dat onze ranking van bordspellen voor 2 personen je heeft geholpen een geschikt bordspel voor jou te vinden.

Hebben we nog een van jouw favoriete bordspellen voor 2 personen gemist? Laat het ons weten! Dan verwerken we jouw bordspel in een aankomende update van dee post.