Dominion Welvaart is de oplossing voor Big Money

Ironisch natuurlijk, dat méér geld nodig was om het Big Money probleem op te lossen. Maar het is Dominion Welvaart toch gelukt om Big Money uit te bannen.

Voor de ongeïnitieerden: Big Money is de dominion strategie waarbij je niets anders koopt dan zilver, goud en provincies. Big Money is dus een hele saaie strategie maar is helaas berucht om de kille efficiëntie waarmee het onverfijnde strategieën die teveel actiekaarten gebruiken afslacht. Hoewel expertspelers altijd een strategie kunnen spelen die Big Money verslaat, verpest Big Money wel spellen voor gezelligheidsspelers.

Gelukkig is Big Money lang niet zo’n sterke strategie meer in Dominion Welvaart. Welvaart introduceert namelijk een set veel duurdere kaarten, waaronder een Platina geldkaart die 9 kost om te kopen en een geldwaarde heeft van 5 en met als belangrijkste kaart de kolonie. Een kolonie is heel veel punten waard (10) maar heeft ook hoge kosten (11).

Spelend volgens de Big Money strategie, koop je normaal gesproken snel de meerderheid van de provincies. De provincies zijn normaal gesproken de duurste overwinningskaarten, ze zijn 6 punten waard en kosten 8. Als je in het basisspel Dominion de meerderheid van de provincies hebt, win je bijna altijd. Maar in Welvaart zijn er ook nog de kolonies en die zijn veel meer punten waard dan de provincies, dus met de meerderheid van de provincies heb je nog lang niet gewonnen.

Daarom moet Big Money in Welvaart proberen om de meerderheid van de kolonies te kopen. Kolonies kopen duurt echter veel langer dan provincies kopen, want ze zijn veel duurder. Hierdoor hebben alternatieve strategieën gebaseerd op actiekaarten de tijd die ze nodig hebben om op gang te komen. En als deze strategieën eenmaal op volle toeren draaien kunnen ze soms wel meerdere kolonies per beurt kopen; iets waar Big Money nooit tegenop kan boksen.

> Wil je ook winnen van Big Money strategieën? Klik dan hier om Dominion Welvaart te kopen op Bol.