Dominion: Hoe maak je een snel koninkrijk?

Zoek je een Dominion koninkrijk voor een snel potje?Als je de Dominion Welvaart uitbreiding hebt, vind je hier een koninkrijk dat maar 15 minuten duurt.

Wil je zelf een snel koninkrijk maken? Let er dan op dat je koninkrijk bestaat uit de volgende soorten kaarten:

Kaarten die kaarten vernietigen

Kaarten waarmee je andere kaarten mag vernietigen zijn de belangrijkste factor in een snel Dominion Koninkrijk. Door slechte kaarten uit je deck te vernietigen, wordt je deck namelijk véél beter en hierdoor gaat het spel ook veel sneller.

Geen aanvalskaarten

Aanvalskaarten zijn bedoeld om je tegenstander te vertragen. Als je koninkrijk aanvalskaarten bevat gaat het spel dus langer duren.

Geen kaarten met (+kaart) +actie

Kaarten met +actie vertragen het spel enorm omdat ze ervoor zorgen dat beurten langer duren. Als een speler meerdere acties in een beurt heeft, heeft hij ook meer opties om te overwegen en dit duurt lang. Kaarten met +kaart +actie zijn in dit opzicht nog erger, want met meer acties én meer kaarten heeft een speler nog meer opties om te overwegen.

Kaarten die alle spelers tegelijk helpen

Sommige kaarten helpen niet alleen degene die de kaart speelt, maar ook alle andere spelers. Bischop en Schatkelder zijn hier voorbeelden van. Als iemand een Bischop speelt mogen alle spelers een kaart uit hun hand vernietigen, en als iemand Schatkelder speelt mogen alle mensen kaarten trekken. Dit soort kaarten versnellen het spel omdat ze in totaal een groter positief effect hebben voor de spelers in het spel dan kaarten die maar voor één speler een positief effect bieden.