De meest gemaakte fout die Dixit minder leuk maakt

Als Dixit goed gespeeld wordt dan is het misschien wel het gezelligste gezelschapsspel dat er is. Helaas maken mensen vaak (per ongeluk) een fout die het spel veel minder leuk maakt voor de andere spelers. Deze fout is dat ze inside jokes gebruiken die niet iedereen kent.

Inside jokes zijn grapjes die niet iedereen kan begrijpen. Bijvoorbeeld als je een grap maakt over een gebeurtenis waar niet iedereen bij was of een persoon die niet iedereen kent. Als ik met mijn schoonfamilie Dixit speel, geven zij bijvoorbeeld vaak hints zoals ‘meester Klaas’. Degene die de hint geeft doet dat omdat er een haas op het plaatje staat en iedereen in zijn familie weet dat meester Klaas van de basisschool een hazenlip heeft. Maar ik ging vroeger niet naar dezelfde basisschool en weet niet wie meester Klaas is, dus ik moet deze ronde gokken.

Hetzelfde gebeurt als twee spelers dezelfde hobby hebben; vaak is het voetbal. Die geven dan iedere ronde voetbalgerelateerde hints aan elkaar. Ze krijgen hier veel punten door want steeds snappen zij als enige de hints van elkaar; maar voor de andere spelers is er zo niks meer aan.

Dixit gaat vooral om de gezelligheid en niet alleen om winnen. Let er daarom op dat je hints geeft die iedereen in principe zou kunnen snappen. Op die manier kan iedereen elke ronde meedoen en maak je met z’n allen het meeste plezier.