De Top 5 Beste Dominion Uitbreidingen

Dominion heeft meerdere uitbreidingen die allemaal leuk zijn, maar in deze post delen wij onze lijst met de beste Dominion uitbreidingen.

Let op! Je hebt een Dominion basisset nodig om deze uitbreidingen te kunnen spelen. De enige twee Dominion basissets zijn Dominion en Dominion Intrige.

1. Dominion Welvaart

  • Snellere spellen
  • Meer strategische diepgang door kolonies en platinum

Dominion Welvaart uitbreidingDominion Welvaart is de beste Dominion uitbreiding. In deze uitbreiding waan je je een van de rijken met alle dure nieuwe geldkaarten, met als kers op de taart Platina, die je 5 aankoopkracht geeft. Daarnaast heeft Welvaart nieuwe actiekaarten die zes of zeven munten kosten en een nieuwe overwinningskaart: de Kolonie, die maar liefst 10 overwinningspunten waard is.

Kolonies en Platina veranderen het spel enorm, omdat ze het spel langer maken en veel complexere strategieën mogelijk maken. Dit is met name belangrijk voor beginnende spelers die moeite hebben om te winnen van de Big Money strategie.

Afbeeldingsresultaat voor colony dominionDominion Welvaart voegt een extra laag strategie aan in al je Dominion sessies. Door de dure, maar waardevolle Kolonies in het spel, moeten spelers kiezen of ze snel proberen alle Provincies op te kopen, of voor het lange spel gaan en Kolonies kopen. Platina en Kolonies voegen een extra dimensie toe aan elk Dominion spel. Daarom staat Dominion Welvaart voor ons met kop en schouders bovenaan in deze lijst met de beste Dominion uitbreidingen.

Naast Kolonies en Platina bevat Welvaart sterke actie- en geldkaarten. Bijvoorbeeld Vervalsen en Aanmunten, waarmee je in een keer je (bijna) hele hand mag vernietigen. Dit soort kaarten zijn erg goed ontworpen, omdat ze enorm sterk zijn als je ze goed speelt, maar juist erg slecht als je ze verkeerd speelt. En het beste aan deze kaarten is dat ze zo sterk zijn dat ze het spel veel sneller kunnen maken. Hierdoor kun je Dominion potjes van 15 minuten spelen met Welvaart. Dit is niet echt mogelijk met de andere uitbreidingen.

Koop Dominion Welvaart bij 999Games

2. Dominion Renaissance

Dominion Renaissance uitbreidingDominion Renaissance is de tweede beste Dominion uitbreiding. Ieder spel wordt gespeeld met twee projecten, die de strategie voor een spel compleet kunnen veranderen. Als je bijvoorbeeld voor 8 het Citadel project activeert, dan wordt daarna iedere beurt de eerste actiekaart die je speelt automatisch nog een keer gespeeld. Dit maakt sommige actiekaarten enorm veel sterker en hier moet je jouw strategie op aanpassen. De projecten zijn ook goed te combineren met de andere Dominion uitbreidingen waardoor je die ook weer vaker kunt spelen.

Afbeeldingsresultaat voor dominion renaissance project

Verder bevat Renaissance Coffers en Villagers. Coffers zijn fysieke muntjes die je kunt sparen om in latere beurten uit te geven. Villagers zijn actiemuntjes die je ook in latere beurten kunt gebruiken. Coffers en Villagers voegen een extra dimensie toe aan Dominion omdat je voor strategieën kunt gaan waarin je eerst veel spaart en pas op het einde ineens veel overwinningskaarten koopt. En Villagers kunnen hele sterke combo’s mogelijk maken.

Koop Dominion Renaissance bij 999Games

3. Dominion Keizerrijken

Dominion Keizerrijken uitbreidingDominion Keizerrijken voegt Landmarks toe, die extra condities stellen aan het scoring mechanisme van Dominion. Het Landmark Bandit Fort zorgt er bijvoorbeeld voor dat je -2 punten krijgt voor ieder zilver en goud in je dek. Aangezien zilver en goud normaal gesproken aan de kern staan van iedere Dominion strategie, zorgt het Bandit Fort ervoor dat je jouw strategie helemaal moet aanpassen.

Dominion Keizerrijken is eigenlijk even goed als de nummer 2 in onze lijst. De Landmarks zorgen ervoor dat ieder spel substantieel anders is. Hierdoor blijft het leuk om Dominion te blijven spelen.

Koop Dominion Keizerrijken bij 999Games

4. Dominion Hijs de Zeilen

Dominion Hijs de zeilen uitbreidingDominion Hijs de Zeilen is de beste uitbreiding voor beginners. De kaarten zijn allemaal interessant maar ook simpel. De grootste toevoeging van Hijs de Zeilen zijn de duurzaamheidskaarten. Dit zijn kaarten die je speelt en vervolgens in het spel blijven tot aan je volgende beurt. De Werf is bijvoorbeeld een kaart die je +2 kaarten +1 aankoop geeft in de beurt dat je hem speelt, en nog eens +2 kaarten en +1 aankoop in de volgende beurt!

Dominion Hijs de Zeilen is de uitbreiding die je het eerst moet kopen voordat je andere uitbreidingen koopt.

Koop Dominion Hijs de Zeilen bij 999Games

5. Dominion Avonturen

Dominion Avonturen uitbreidingDominion Avonturen voegt reizigerskaarten toe. Dit zijn kaarten die zichzelf upgraden na iedere keer dat je ze speelt.Deze kaarten komen goed tot hun recht in lange spellen.

Daarnaast bevat Dominion Avonturen verschillende gebeurtenissen. Dit zijn kaarten die je niet kunt kopen iedere beurt kunt activeren. Als je bijvoorbeeld de Expeditie activeert voor 3 dan krijg je de volgende beurt 2 extra kaarten in je hand. Gebeurtenissen zijn een leuke toevoeging aan Dominion, maar naar onze mening zijn de gebeurtenissen uit Renaissance en Keizerrijken leuker.

Koop Dominion Avonturen bij 999Games