De beste Dominion uitbreidingen

Dominion heeft meerdere uitbreidingen die allemaal leuk zijn, maar in deze post delen wij de twee beste Dominion uitbreidingen.

1. Welvaart

  • Snellere spellen
  • Meer strategische diepgang door kolonies en platinum

Dominion Welvaart uitbreidingDominion Welvaart is de beste Dominion uitbreiding. In deze uitbreiding waan je je een van de rijken met alle dure nieuwe geldkaarten, met als kers op de taart Platina, die je 5 munten geeft. Daarnaast heeft Welvaart nieuwe actiekaarten die zes of zeven munten kosten en een nieuwe overwinningskaart: de Kolonie, die maar liefst 10 overwinningspunten waard is.

Kolonies en Platina veranderen het spel enorm, omdat ze het spel langer maken en veel complexere strategieën mogelijk maken. Dit is met name belangrijk voor beginnende spelers die moeite hebben om te winnen van de Big Money strategie.

Afbeeldingsresultaat voor colony dominionMet de dure, maar waardevolle Kolonies in het spel, moeten spelers kiezen of ze snel proberen alle Provincies op te kopen, of voor het lange spel gaan en Kolonies kopen. Platina en Kolonies voegen een extra dimensie toe aan elk Dominion spel en daarom raden we aan om Dominion Welvaart te kopen voordat je een andere uitbreiding koopt.

Naast Kolonies en Platina bevat Welvaart sterke actie- en geldkaarten. Bijvoorbeeld Vervalsen en Aanmunten, waarmee je in een keer je (bijna) hele hand mag vernietigen. Dit soort kaarten zijn erg goed ontworpen, omdat ze enorm sterk zijn als je ze goed speelt, maar juist erg slecht als je ze verkeerd speelt. En het beste aan deze kaarten is dat ze zo sterk zijn dat ze het spel veel sneller kunnen maken. Hierdoor kun je Dominion potjes van 15 minuten spelen met Welvaart. Dit is niet echt mogelijk met de andere uitbreidingen.

2. Renaissance

Dominion Renaissance uitbreidingRenaissance is de tweede beste Dominion uitbreiding. Ieder spel wordt gespeeld met twee projecten, die de strategie voor een spel compleet kunnen veranderen. Als je bijvoorbeeld voor 8 het Citadel project activeert, dan wordt daarna iedere beurt de eerste actiekaart die je speelt automatisch nog een keer gespeeld. Dit maakt sommige actiekaarten enorm veel sterker en hier moet je jouw strategie op aanpassen. De projecten zijn ook goed te combineren met de andere Dominion uitbreidingen waardoor je die ook weer vaker kunt spelen.

Afbeeldingsresultaat voor dominion renaissance project

Verder bevat Renaissance Coffers en Villagers. Coffers zijn fysieke muntjes die je kunt sparen om in latere beurten uit te geven. Villagers zijn actiemuntjes die je ook in latere beurten kunt gebruiken. Coffers en Villagers voegen een extra dimensie toe aan Dominion omdat je voor strategieën kunt gaan waarin je eerst veel spaart en pas op het einde ineens veel overwinningskaarten koopt. En Villagers kunnen hele sterke combo’s mogelijk maken.