Beste Azul Spel en Uitbreiding

Azul uitbreiding: zomerpaviljoen

Azul is een prachtig bordspel dat de balans vindt tussen eenvoud en strategie. In dit korte artikel hebben we elke Azul versie en uitbreiding gerangschikt, waarbij we de sterke punten van elke versie benadrukken.

We hopen dat deze korte samenvatting je helpt bij het kiezen welk Azul spel jij wilt kopen!

Azul uitbreiding: zomerpaviljoenAzul: Zomerpaviljoen is de nieuwste en beste versie van Azul. De ontwerpers zijn duidelijk beter geworden met elke versie die ze hebben ontworpen ­čÖé

Zomerpaviljoen is nog steeds net zo toegankelijk als de originele Azul, maar het is iets ingewikkelder en lost enkele kleine problemen van de originele versie op.

Ten eerste is het fijn dat je in deze versie niet zo hard gestraft kunt worden voor kleine foutjes. In de originele Azul voelde het soms alsof door een klein foutje en wat pech eigenlijk al niet meer kon winnen. Zeker voor beginnende spelers is het daarom fijn dat je  in Zomerpaviljoen niet zo hard gestraft wordt voor kleine foutjes.

Ten tweede biedt het Zomerpaviljoen sterkere combinaties voor gevorderde spelers. Dus je kunt deze Azul versie vaker blijven spelen, omdat je er steeds beter in kunt worden.

Dus over het algemeen denken we dat Azul Summer Pavilion de beste versie van Azul is. Het corrigeert enkele problemen van de originele versie, het is nog steeds eenvoudig genoeg voor compleet nieuwe spelers,. Maar het is ook langer herspeelbaar omdat je je strategie├źn verder kunt verdiepen.

Dus als je een Azul versie wilt kopen, koop dan Azul Zomerpaviljoen!

Azul originele versieAzul was een grote hit in de bordspelgemeenschap die al snel mainstream werd – en om goede redenen. Het spel is eenvoudig maar niet te ingewikkeld, en de illustraties zijn absoluut prachtig.

Vergeleken met de andere versies valt de originele Azul op door zijn eenvoud. Hoewel het Zomerpaviljoen naar onze mening ook eenvoudig genoeg is, is de originele Azul nog eenvoudiger. Dus als je alleen om eenvoud geeft, moet je de originele versie aanschaffen.

Azul spel uitbreiding de ramen van sinatraAzul: De Ramen van Sintra is strategisch gezien het zwaarste Azul spel. De regels zijn nog steeds niet te ingewikkeld, maar het spel vereist veel meer planning als je iedere beurt optimaal wilt uitvoeren.

Deze versie is fantastisch voor spelers die de originele Azul hebben gespeeld en hun handen vuil willen maken met een zwaardere versie. Omdat het strategisch zoveel diepang heeft, verleidt Azul Sintra je om te blijven spelen.

Azul uitbreiding Kristal MozaïekAzul: Kristal Mozaïek is het nieuwste spel in de Azul serie. Maar in tegenstelling tot de andere Azul versies is dit een uitbreiding: het kan niet worden gespeelds zonder de originele versie van Azul.

De nieuwe spelersborden die deze versie introduceert zijn prima. Ze zijn uitdagend en leuk, prima voor de meer ervaren spelers die hun oude spelbord zat waren.

Maar de overlay van plastic bord is het eigenlijke bestaansrecht van deze Azul uitbreiding, en eerlijk gezegd is het teleurstellend. Het is erg dun en de scoreblokjes van de originele Azul passen niet eens in deze overlay. Dus eigenlijk heb je er niet zoveel aan.

Daarom raden we niet aan om deze Azul uitbreiding te kopen.

Wat is de Beste Azul Versie?

We hopen dat onze ranking van de Azul spellen en uitbreidingen je heeft geholpen de geschikte Azul versie voor jou te vinden. Veel speelplezier!