Asante: Hoeveel kaarten zijn er van elke soort

Voor de meeste kaartspellen geldt dat er slechts een aantal van elke soort zijn. Hoeveel dat precies zijn is van belang als je inschattingen maakt van welke kaarten je gaat trekken. Bij de meeste spellen staat de verdeling van de kaarten in de spelregels, maar helaas niet bij Asante. Daarom hebben wij voor je uitgezocht hoeveel kaarten van elke soort zijn.

 

Personenkaarten

Er zijn in totaal 34 personenkaarten, waarvan 17 uniek. Van elke personenkaart zitten er twee exemplaren in het spel. Met uitzondering van de Geestverdrijver en de Genezer, daarvan zitten er van elk slechts 1 in het spel, en de Dierkundige, waar er maar liefst 4 exemplaren van zijn.

 

Dierenkaarten

Er zijn in totaal 14 dierenkaarten in Asante. Van elke dierenkaart zitten er twee exemplaren in het spel. Dat betekent dat er 7 unieke dierenkaarten zijn.

 

Voorwerpenkaarten

Er zijn 14 voorwerpenkaarten in het spel, waarvan 8 unieke voorwerpen. Van elk voorwerp zitten er 2 exemplaren in het spel, met uitzondering van de Voodoopop en de Dodensieraden, hiervan zit slechts 1 exemplaar in het spel.

 

Heilig gebiedkaarten

Er zijn 15 heilig gebiedkaarten. 5 unieke en van elke soort 3 exemplaren.

 

 

Goederenkaarten

Er zitten in totaal 35 goederenkaarten in het spel.

6 kaarten met vier dezelfde goederen erop, voor elke soort 1.

9 met 2 dezelfde goederen erop, voor elke soort 1 en 3 met 2 pakjes (jokers) erop.

8 kaarten met 1 goed, voor elke soort 1 en 2 jokers.

En ten slotte 12 kaarten met 3 verschillende goederen erop, waarbij van elke kaart 2 exemplaren zijn en er in totaal dus 6 unieke kaarten zijn met 3 verschillende goederen. Lees hier wat dit betekent voor welke goederen je zou moeten kopen.