7 Wonders Duel: Hoe speel je de Piraeus?

Piraeus is een van de best ontworpen wonderen van 7 Wonders Duel. Het is namelijk een wonder met twee enorm sterke effecten. Maar deze effecten werken elkaar een beetje tegen, daarom is de kaart niet té sterk.

Piraeus: het mes snijdt aan twee kanten

De Piraeus heeft als effecten dat je direct nog een keer aan de beurt bent, en dat je voor de rest van het iedere beurt spel een verfijnde grondstof naar keuze hebt. Zoals we hier uitleggen zijn dubbele beurten erg sterk, zeker op wonderen die niet zo duur zijn. En aangezien verfijnde grondstoffen zeldzaam zijn in 7Wonders Duel, is een verfijnde grondstof naar keuze ook een uitermate sterk effect.

De adder onder het gras is dat deze twee effecten niet goed te combineren zijn. Dubbele beurten zijn namelijk sterk in bepaalde situaties, en het is zonde om een dubbele beurt te gebruiken zonder dat het je veel voordeel oplevert. En vaak kun je pas echt veel voordeel uit een dubbele beurt halen in het tweede of derde tijdperk, omdat daar alle sterke kaarten liggen. Om de dubbele beurt van de Piraeus optimaal te benutten wil je dus vaak lang wachten.

Maar, om de grondstoffenbonus van de Piraeus optimaal te benutten wil je de Piraeus juist zo snel mogelijk spelen. Immers, hoe sneller de de Piraeus actief krijgt, hoe sneller je niet meer voor papyrus of glaswerk hoeft te betalen.

Hoe ga je om met deze spanning?

De beste manier om de Piraeus te spelen is vroeg, met een klein voordeel uit de dubbele beurt. De grondstoffenbonus is simpelweg zo sterk dat je de Piraeus het liefste al in het eerste tijdperk speelt. Omdat de kaarten in het eerste tijdperk niet zo sterk zijn, kun je op deze manier niet véél voordeel uit je dubbele beurt halen, maar wel een beetje. Je moet op zoek naar een klein voordeeltje: een grondstoffenkaart die je tegenstander graag zou hebben, een militaire kaart die je tegenstander gratis mag pakken, you name it. De kunst is om niet te gierig te zijn met je dubbele beurt van de Piraeus, want als je naar teveel voordeel op zoek bent speel je dit wonder waarschijnlijk pas halverwege de tweede eeuw.

Meer strategie of meer spellen?

We hopen dat je onze strategie artikelen leuk en interessant vindt. Wil je dat we meer strategie artikelen maken over jouw lievelingsspel, laat het ons weten helemaal onderaan de pagina.

7 Wonders Duel is het beste spel voor 2 personen. Benieuwd naar de rest van de top 8? Lees hier ons artikel over de beste spelen voor 2 spelers.