7 Wonders Duel: Hoe goed zijn dubbele beurten?

Wonderen met als effect dat je direct nog een keer aan de beurt bent, zijn heel sterk. De dubbele beurten die je op deze manier verkrijgt, zijn namelijk heel veelzijdig. Globaal zijn er drie situaties waarin je veel voordeel uit een dubbele beurt kunt halen:

1. Er is één kaart die je heel graag wilt

Een wonder met een dubbele beurt maakt het veel makkelijker om een kaart te krijgen die je heel graag wilt. Je hoeft namelijk niet meer te wachten tot de kaart die je wilt open ligt; zodra er nog maar een kaart bovenop ligt, kun jij je dubbele beurt inzetten om de kaart die je wilt te pakken.

Dit betekent niet alleen maar dat je de kaart kunt pakken als dat normaal niet had gekund omdat je tegenstander aan de beurt geweest zou zijn toen die kaart open kwam. Het betekent ook dat je de kaart die je graag wilt vaak veel sneller kunt pakken dan anders had gekund. Dit is een groot voordeel als het bijvoorbeeld gaat om de tweede van een set wetenschapskaarten, want dit betekent dat je al eerder een voortgangsfiche kunt verkrijgen. En voor bijvoorbeeld de voortgangsfiches strategie, economie en urbanisme geldt dat hoe sneller je ze krijgt, hoe beter.

2. Er liggen twee goede kaarten tegelijk open

Normaal gesproken als er twee goede kaarten open liggen, betekent dit dat jij er een pakt en je tegenstander de andere. Maar, als je een wonder met een dubbele beurt hebt, kun je een van de goede kaarten gebruiken om je wonder te kopen. Vervolgens ben jij aan de beurt en koop je de andere goede kaart. Op deze manier heb jij een goede kaart gepakt maar je tegenstander niet.

3. De kaarten liggen zo dat jouw tegenstander iedere keer beter kaarten kan pakken

Ten slotte kun je soms aan het begin van een tijdperk al zien dat de kaarten beter liggen voor jouw tegenstander, omdat jij tijdens jouw beurten steeds minder goede kaarten kan pakken dan hij in zijn beurten. In dit geval kun je een dubbele beurt gebruiken om de rollen om te draaien, want als jij twee keer achter elkaar gaat dan pak jij daarna alle kaarten die jouw tegenstander zou hebben gepakt en andersom. Met name in het derde tijdperk, waarin veel sterke militaire en civiele kaarten liggen, kan dit gebruik van een dubbele beurt erg sterk zijn.