4 Dominion Welvaart combo’s die iedereen moet kennen

Een goede Dominion speler weet niet alleen welke kaarten goed zijn, maar ook dat het juiste de bepaalde combinaties van kaarten zijn die zorgen voor een spectaculaire beurt. Dit zijn vier combo’s van Dominion Welvaart die iedereen zou moeten kennen.

Domkoppen & Uitkijktoren

 

 

 

 

 

Een hele goede kaart uit Dominion Welvaart is Domkoppen. Deze kaart is niet alleen een pestkaart voor je tegenstanders, hij geeft je 2 geld, een extra aanschaf en niet te vergeten, een overwinningspunt per kaart die je koopt. Als je Domkoppen in het spel hebt wil je dus het liefst zo veel mogelijk kopen. Helaas heb je vaak niet genoeg geld om goede kaarten te kopen en moet je de keus maken tussen een slechte extra kaart in je deck of niet die extra overwinningspunt. Met de Uitkijktoren omzeil je dit probleem. Een van de eigenschappen van Uitkijktoren is namelijk dat je een gepakte kaart mag vernietigen. Met een Uitkijktoren in de hand, kan je met Domkoppen een Koper kopen en deze met de Uitkijktoren direct weer vernietigen, zodat hij je deck niet verpest. Kom maar op met die overwinningspunten!

Grote markt & Schatkelder

Een enorm goede combo, met name aan het begin van het spel, is Schatkelder en Grote markt. Grote markt is een prima kaart, met als grote nadeel dat je hem niet mag kopen als je Koper in het spel hebt. Aangezien je dat aan het begin altijd hebt, duurt het vaak lang voordat je een Grote markt kunt kopen. Maar niet als je een Schatkelder hebt. Schatkelder geeft je namelijk een afsnijroute naar de Grote markt. Met Schatkelder mag je twee kaarten pakken en zoveel kaarten afleggen als je wilt. Speel je Schatkelder aan het begin van je beurt en leg je daarna al je kaarten af, heb je precies zes geld, goed voor een Grote markt!

Venter & Uitbreiden

Een grappige kaart in Dominion is Venter. Deze kaart kost acht, maar voor elke actiekaart die je in het spel hebt twee minder. Venters kun je dus voor weinig geld aanschaffen. Maar het wordt beter: gecombineerd met Uitbreiden heb je namelijk een Kolonie in je hand! Uitbreiden laat je namelijk een kaart uit je hand vernietigen en laat je in ruil daarvoor een kaart pakken die hoogstens drie meer waard is dan de vernietigde kaart. Een hele goedkope manier om aan je Kolonies te komen dus.

Talisman & Steengroeve

Talisman is een ogenschijnlijk vrij matige kaart. Met deze kaart in het spel pak je een tweede exemplaar van elke kaart die je koopt die vier of minder waard is. Leuk, maar aangezien er niet zo veel goede kaarten zijn van vier of minder, niet denderend. Totdat je hem combineert met Steengroeve. Met deze kaart in het spel kosten alle actiekaarten twee minder. Talisman haakt hier perfect op in. Want door deze waardevermindering koop je actiekaarten die eerst zes waard waren nu voor maar vier, en krijg je door Talisman twee exemplaren van deze kaart.